Oke, laatst heb ik gegrilde gamba's gemaakt in de oven. Heel simpel, maar om je vingers bij op te eten. Gamba's marineren met olijfolie, knoflook, gesmolten roomboter, verse peterselie en chili flakes (Ik zeg maar flakes want schilfers klinkt zo vies, vind je ook niet?). Als je dit op 220C doet grillen voor 5 a 6 minuten heb je heerlijk gegrilde gamba's. En hier komt ook vocht vanaf. En DAT heb ik bewaard voor "Die PASTA". Een heeeeerlijke garnalen saus krijg je hiermee met een volle garnalen smaak.
Ik koop mijn garnalen het liefst nog in schil met kop eraan. Hier zitten namelijk alle smaken. Is wel een rot klusje dat type niet lul'n maar pel'n, maar dan heb je ook echt wat.
Allrighty, lets talk PASTA!
Voorbereiding : 15 min / total: 15 min
- - 1 pak verse tagliatelle
- - 500 gr tijgergarnalen
- - gehakte peterselie
- - 1/2 kop garnalen vocht (vocht van gegrilde garnalen)
- - 1/2 kop room
- - 30 ml Vermout
- - 1 klontje boter
- - 1 geraspte teentje knoflook
- - 1 theelepel kristalbloem
- - zout
- - geraspte verse peper
- - chili vlokken naar
Bereiding
Kook de pasta.
Bereid saus terwijl pasta kookt. Verhit een pan, roerbak de garnalen met wat peper, zout en geraspte chili vlokken. Zet dit apart.
Voeg de knoflook in de rest van de boter in de pan en bak het voor ongeveer 20 seconden op laag vuur.
Voeg de bloem en ook roeren gedurende ongeveer 20 tot 30 sec.
Giet de garnalen vocht erbij en roer tot er een saus ontstaat. Voeg room en vermout toe. Kook het in totdat de saus is ingedikt.
Voeg peterselie toe en vervolgens de pasta. Omhul de pasta met de saus en voeg vervolgens de garnalen erbij.
Bereid saus terwijl pasta kookt. Verhit een pan, roerbak de garnalen met wat peper, zout en geraspte chili vlokken. Zet dit apart.
Voeg de knoflook in de rest van de boter in de pan en bak het voor ongeveer 20 seconden op laag vuur.
Voeg de bloem en ook roeren gedurende ongeveer 20 tot 30 sec.
Giet de garnalen vocht erbij en roer tot er een saus ontstaat. Voeg room en vermout toe. Kook het in totdat de saus is ingedikt.
Voeg peterselie toe en vervolgens de pasta. Omhul de pasta met de saus en voeg vervolgens de garnalen erbij.
Hey!
BeantwoordenVerwijderenWat toevallig, we hebben vandaag allebei een gerechtje met tagliatelle en garnalen gepost. Die van jou ziet er ook lekker uit zeg!
Groetjes Mireille
Woooh jij hebt het oosters gemaakt. Lijkt me ook erg lekker (^~^)
BeantwoordenVerwijderenJa, was het ook. Ik heb trouwens op mijn blog net op je vraag gereageerd!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes!