Over mij

Mijn foto
GOOD FOOD IS A PASSPORT TO EVERY HEART!

Translate

dinsdag 2 oktober 2012

Tapas! Hoeft niet moeilijk te zijn.

TAPAS!

Tapas hoeft niet moeilijk te zijn. Je kunt het zo moeilijk of gemakkelijk maken als je zelf wilt. Het ziet er al snel indrukwekkend uit. Neem dit voorbeeld nu. Ik heb er alleen zelfgemaakte kruidenboter erbij zitten. En een schaaltje champignonnetjes die in dat boter zijn gebakken.

Je kunt eventueel zelf een paar dingetjes maken. En dan kun je het met zoveel dingen aanvullen die je zo kant en klaar bij de supermarkt kan kopen (of je koopt alles kant en klaar). Kippetjes kun je zo bij de AH kopen of bij de slager, die hoeven alleen nog maar in de oven. Of gehaktballetjes of spareribs etc. Broodjes haal je bij de Marokkaanse of Turkse bakker. Olijfjes, gevulde pepertjes, tapenades, verschillende soorten kaasjes, iberico of pata negra erbij. Noem maar op, je hebt zo een volle tafel aan tapas, terwijl je er geen moeite voor hoeft te doen dan alleen het mooi serveren. 

Als je er warme dingen bij serveert dan is het wel belangrijk dat je alles tegelijk warm serveert. Dus je moet daarin wel een beetje uitkienen. Mijn tips hiervoor zijn :
  1. Schrijf voor je zelf op hoeveel tijd iets nodig heeft. Bijvoorbeeld: Kip = 180C / 15 min  |  Champignon 5 min bakken  etc. Zo weet je hoe laat je iets moet bereiden of in de oven moet stoppen om alles tegelijk klaar en warm te hebben. 
  2. Het beste manier om het eten ook zo lang mogelijk warm te houden is, om de schaaltjes waarin je het serveert warm te maken. Dus als alles binnen 7 à 8 minuten al klaar zou zijn. Leg je de schaaltjes voor 5 minuten in de magnetron. Wel een ovenwant gebruiken hoor om ze er weer uit te halen hoor, want als het goed is, zijn de schaaltjes dan gloeiend heet. 
Er zijn enorm veel recepten te vinden voor tapas online.
Hier heb je een aantal leuke sites. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten